Hațeg – Cetățile dacice – Arsenal Park

Din Hațeg porniți în călătorie, pe urmele dacilor!

Ultimul traseu pe care vi-l recomandăm vă va purta pe urmele strămoșilor noștri daci, adânc în inima Munților Orăștiei.

Punctul de plecare este Centrul de Informare Turistică, situat la 2 minute de Pensiunea Trident. De aici porniți spre Deva, însă deviați în dreptul orașului Călan, pentru a urma calea munților.

Acordați-vă prilejul de a vă bucura de peisaje de basm. Admirați locurile în care dacii au trăit și și-au consolidat cultura, zone de o frumusețe aparte, cu piscuri înalte, păduri dese și platouri întinse.

Cea mai mare parte a drumului ce duce la oricare dintre cetățile dacice poate fi făcută cu mașina, dar nu vă lăsați păcăliți. Plecați din Hațeg pregătiți pentru a urca, pe jos, o parte din drum. Pentru că cetățile dacice erau cetăți de apărare și nici în ziua de azi nu sunt ușor de cucerit. Iar după ce ați văzut Piatra Roșie, Blidaru și Costești, continuați pănă ajungeți în inima munților, unde Dacia își avea capitala religioasă.

Sarmizegetusa Regia este un sit arheologic încărcat de spiritualitate. Aici energia este palpabilă, iar în timp ce vă plimbați printre ruine, veți înțelege de ce dacii au ales acest loc pentru a-și construi sanctuarele.

Profitați de ocazie pentru a vă încărca de energie și porniți mai departe, spre Orăștie, unde Arsenal Park vă așteaptă. Singurul parc tematic militar din Europa, Arsenal este locul în care aventura crește adrenalina la cote maxime. Iar pentru cei ce preferă relaxarea, Aqua Park Arsenal este locul perfect!

Durata traseului: 1 zi
Mijloc de transport recomandat: Autovehicul
Oricare dintre obiective poate fi vizitat independent de celelate.

◄ Inapoi la trasee