Hațeg – Hunedoara – Deva

După cazarea în Hațeg, pregătiți-vă să descoperiți monumente istorice și arii naturale unice în Europa.

Al treilea traseu pe care vi-l recomandăm vă va purta prin cele mai importante orașe ale județului Hunedoara.

Punctul de plecare este locul perfect de cazare în Hațeg, Pensiunea Trident. De aici, porniți spre cel mai încărcat de spiritualitate obiectiv turistic din Țara Hațegului, Mănăstirea Prislop. Loc de pelerinaj pentru sute de mii de oameni, aici și-a găsit odihna veșnică părintele Arsenie Boca, cel considerat Sfântul Ardealului.

De la Prislop, vă sfătuim să vă îndreptați pașii spre satul Ghelari, unde se găsește una dintre cele mai mari biserici sătești din România. Cu o istorie aparte, biserica este atât de mare încât poate fi văzută de la zeci de kilometri depărtare, sclipind în lumina soarelui. Dar nu zăboviți prea mult la Ghelari, deoarece Lacul Cinciș este aproape și sigur vă este foame deja. Aici veți găsi numeroase pensiuni și zone de agrement, unde veți putea mânca un prânz delicios.

Următoarea oprire a zilelei vă va aduce la unul dintre cele mai frumoase castele din România, Castelul Corvinilor. Iar dacă tot ați pornit pe drumul castelelor și al cetăților, nu uitați să urcați până la Cetatea Devei, după care să vă abateți la Castelul Lupilor și să descoperiți legenda Marelui Lup Alb al dacilor.

Dacă atât de multă istorie v-a obosit puțin, trageți o gură de aer în piept în timp ce vă plimbați în incinta Parcului Dendrologic din Simeria. Această rezervație naturală cuprinde cea mai veche și mai bogată colecție de plante exotice și autohtone din România

Durata traseului: 1 zi
Mijloc de transport recomandat: Autovehicul
Oricare dintre obiective poate fi vizitat independent de celelate.

◄ Inapoi la trasee